Άλη Θεσσαλονίκη

  • 0
  • 98 views

Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη Μικροζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε 4 φίλοι και παλιοί συμφοιτητές, ο Αντώνης, ο Νίκος, ο Θωμάς και η Λίνα. Ο Αντώνης είναι χημικός και οι υπόλοιποι είμαστε Γεωπόνοι-Τεχνολόγοι τροφίμων.

Η Άλη είναι η μπύρα μας.

Η ιδέα της Άλη προέκυψε πριν από αρκετά χρόνια, κατά τη διάρκεια των σπουδών μας. Τα ερεθίσματα που πήραμε κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μας στην Ολλανδία ήταν η αρχή για να μας μπει το μικρόβιο! Σιγά σιγά, ανακαλύψαμε τους διάφορους τύπους μπύρας, την έννοια και τη κουλτούρα της μικροζυθοποιίας και αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε δοκιμάζοντας συνταγές σε επίπεδο σπιτικής ζυθοποίησης. Στα μετέπειτα χρόνια, ο καθένας μας ακολούθησε τη δική του πορεία και απέκτησε διαφορετική εργασιακή εμπειρία στο κομμάτι των τροφίμων & ποτών. Ταξιδέψαμε πολύ, εργαστήκαμε στο εξωτερικό, ήρθαμε σε επαφή με νέα ερεθίσματα και τελικά ο συνδυασμός των εμπειριών αυτών και η κοινή μας αγάπη για τη μπύρα, οδήγησαν στο να φτιάξουμε το δικό μας ζυθοποιείο, στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη και έτσι να ξεκινήσουμε το κοινό μας ταξίδι.

Η Άλη, ανεξάρτητα από το είδος, είναι μία μπύρα απαστερίωτη και αφιλτράριστη. Αυτό σημαίνει ότι είναι μία μπύρα φρέσκια. Η φρέσκια μπύρα διατηρείται στο ψυγείο και έχει σχετικά μικρή διάρκεια ζωής αλλά φθάνει στον καταναλωτή με όλα τα αρώματα και τις γεύσεις της όπως τη στιγμή που εμφιαλώθηκε. Άλλωστε η μπύρα καταναλώνεται για απόλαυση και κάθε ένας από εμάς αξίζει να την απολαμβάνει στα καλύτερά της.

Δοκιμάζουμε συνεχώς νέες συνταγές και πειραματιζόμαστε με νέες τεχνικές, με μόνο στόχο την υπέροχη γεύση, το ξεχωριστό άρωμα και το γεμάτο σώμα κάθε μπύρας μας.

IPA

WEISS

Red Ale

Stout

 

https://alibeer.gr/

 

info@alibeer.gr

 

2310 569939