Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ενίσχυση Τουρισμού με εξορμήσεις σε Ελλάδα & εξωτερικό

  • 0
  • 83 views

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού και τη βελτίωση των δεικτών σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.  

 

Συγκεκριμένα, ο ιστορικός δήμος ετοιμάζει κύκλο εξορμήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό με παράλληλες διορθωτικές παρεμβάσεις στον τομέα του εισερχόμενου τουρισμού που αποτελεί σημαντικό τροφοδότη της τοπικής οικονομίας. 

Στόχος των παρεμβάσεων αυτών είναι η ενίσχυση της τουριστικής φυσιογνωμίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και η διαμόρφωση μιας θετικής προοπτικής στον τομέα αυτό.

Ήδη, σε επανειλημμένες συνεδριάσεις της τουριστικής επιτροπής, με συμμετοχή του δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου και του συμβούλου τουρισμού του δήμου Νότη Μαρτάκη, επικεφαλής της εταιρίας MTC GROUP, βρίσκεται σε διαβούλευση τόσο το σχέδιο στρατηγικής όσο και το σχεδιαζόμενο πλάνο, που θα τεθούν για τελική έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Στο πλαίσιο των δράσεων του για αύξηση της μέσης παραμονής των επισκεπτών, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται σε συνεννοήσεις προκειμένου να ανασχεδιαστεί ο τομέας των περιηγήσεων με έμφαση τόσο στην αγορά της πόλης όσο και στα αξιοθέατα που την περιβάλλουν και προσφέρονται για ποικίλες τουριστικές δραστηριότητες, όπως η επαφή με τη φύση, η πεζοπορία, ο τουρισμός περιπέτειας κλπ. Μάλιστα αρκετοί τοπικοί προορισμοί όπως το δρυοδάσος Φολόης και μεγάλο μέρος της κοιλάδας του Ερυμάνθου βγήκαν αλώβητοι από τις πυρκαγιές, παραμένοντας ελκυστικοί και έτοιμοι να δεχθούν επισκέπτες. 

Ορόσημο της εξόρμησης του δήμου θα είναι η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022. Με αυτή την αφορμή, αναμένονται και πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της κινεζικής αγοράς σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας με το οποίο ο Δήμος θα έρθει σε επαφή, όπως ήδη έχει κάνει και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του οργανισμού στο εξωτερικό.