Δήμος Αθηναίων: Στις 9 και 10 Μαΐου το 8ο Travel Trade Athens

  • 0
  • 91 views

Το Travel Trade Athens, η κορυφαία Business-to-Business (B2B) διοργάνωση για τη στοχευμένη προώθηση της πρωτεύουσας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, δίνει στις 9 και 10 Μαΐου το 8ο ραντεβού του στην Αθήνα, προσφέροντας μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες συνάντησης στους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες Τουρισμού.

 

Η διοργάνωση υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (This is Athens-Convention & Visitors Bureau) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Ευρώπης (European Tour Operators Association – ETOA).

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Travel Trade Athens, έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 500 εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων από 35 χώρες και έχουν καταγραφεί περισσότερες από 16.000 B2B συναντήσεις. 

Ύστερα από την επιτυχημένη υβριδική διοργάνωση του 2021, το Travel Trade Athens επιστρέφει φέτος στην αυθεντική του μορφή, τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το 8ο Travel Trade θα φιλοξενήσει στην Αθήνα 70 διεθνείς εκπροσώπους κορυφαίων τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων, επαγγελματίες του κλάδου διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων από τις βασικές αγορές – στόχους της Ευρώπης, της Βρετανίας και της Βόρειας Αμερικής, καθώς και διακεκριμένους δημοσιογράφους του διεθνούς τουριστικού Τύπου.

Αντίστοιχα, συνολικά 100 εκπρόσωποι αθηναϊκών τουριστικών επιχειρήσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση. Στόχος είναι η δημιουργία ισχυρών επαγγελματικών δεσμών και η αποτελεσματική προβολή της Αθήνας ως κορυφαίου, βιώσιμου και ασφαλούς τουριστικού προορισμού στη νέα εποχή.

«Το 8ο Travel Trade Athens μάς δίνει την πολύτιμη ευκαιρία να επανασυστήσουμε την πόλη στη διεθνή αγορά του Τουρισμού. Η Αθήνα μέρα με τη μέρα αλλάζει μέσα από έργα μικρής, αλλά και μεγάλης κλίμακας, προσφέροντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες στους επισκέπτες της. Στόχος μας μέσα από τις διοργανώσεις αυτής της εμβέλειας, είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον προορισμό, να τονώσουμε την οικονομία της πόλης και να πολλαπλασιάσουμε τις θέσεις εργασίας. Η Αθήνα θα υποδεχθεί με μεγάλη χαρά την ερχόμενη άνοιξη τους κορυφαίους επαγγελματίες του τουριστικού χώρου για να τους προσφέρει την αυθεντική εμπειρία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μητρόπολης», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στο πρόγραμμα της διοργάνωσης θα συμπεριληφθεί για 2η συνεχή χρονιά, εκπαιδευτική ημερίδα, ειδικά σχεδιασμένη πάνω στις ανάγκες της αθηναϊκής αγοράς, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων και της ΕΑΤΑ για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας.

Τo Travel Trade Athens αποτελεί σημαντικό «σταθμό» στη μακροπρόθεσμη στρατηγική του Δήμου Αθηναίων να αναδείξει τις δυνατότητες του προορισμού  σε ταξίδια αναψυχής, συνέδρια και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2021, η Αθήνα εξασφάλισε παρουσία σε πέντε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και συνέδρια και προχώρησε σε στρατηγική διετή συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΙΑPCO) για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην παγκόσμια κατάταξη ιδανικών προορισμών επαγγελματικού τουρισμού.

Οι εγγραφές για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Travel Trade Athens 2022, πραγματοποιούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.traveltradeathens.gr/

Προτεραιότητα συμμετοχής δίνεται στα μέλη του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων. Για κάθε ενδιαφερόμενο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ θα ληφθεί υπόψη και η τήρηση της αναλογίας βάσει της έδρας των εταιρειών (Αθήνα – Αττική).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε:

à Δέσποινα Τριβόλη, Επικεφαλής Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, ΕΑΤΑ | e-mail: dtrivoli@developathens.gr |

τηλ.: +30 210 3253123

à Άννα-Μαρία Χατζηδάκη, Υπεύθυνη Marketing, Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών | e-mail: amchatzidaki@thisisathens.org

à Εναλλακτικά στο e-mail: traveltrade@thisisathens.org