Δράσεις της Ελαφονήσου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

  • 0
  • 72 views
© Image Copyrights Title

Η Ελαφόνησος, με πρωτοβουλία του δήμου αναμένεται να αποτελέσει προορισμό αναφοράς για τους Έλληνες της διασποράς, μέσω της συνεργασίας με το Global Hellenic Diaspora που αριθμεί 150.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι η επέκταση στην εκτός αιχμής τουριστική περίοδο της εξ’ αποστάσεως εργασίας (Remote Working).

 

Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές μεταξύ της Δημάρχου Ε. Λιάρου και του επικεφαλής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, Αναστάσιου Μίχου με συμμετοχή και του Νότη Μαρτάκη εκ μέρους της εταιρίας συμβούλων τουρισμού του Δήμου, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα της ροής των επισκεπτών με το “χτίσμο” πακέτων που θα περιλαμβάνουν μια σειρά από εμπειρίες, όπως η επισκέψεις στο Παυλοπέτρι, η πεζοπορία, ο αλιευτικός τουρισμός, μαθήματα τοπικής γαστρονομίας και οινογνωσίας, της επεξεργασίας της ελιάς και του λαδιού, η συλλογή τοπικού αλατιού και άλλα.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τη συμβολή στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να συμβάλει για στην αύξηση του μέσου όρου παραμονής, δεδομένου ότι ο ελάχιστος χρόνος θα είναι 7 διανυκτερεύσεις με προοπτική να φτάσει ακόμα και τον ένα μήνα, αφού θα παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εργάζεται από το νησί.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, θα ακολουθήσει ανταλλαγή προτάσεων εμπειριών που αφού ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου, η οργάνωση θα αναλάβει να επικοινωνήσει τα πακέτα στα μέλη της προβάλλοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελαφόνησος ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε μελλοντικό επισκέπτη να διαμορφώνει το δικό του πρόγραμμα. Η Ελαφόνησος αποτελεί τον πρώτο προορισμό που συμβάλλεται με το Global Hellenic Diaspora, μετά τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που συνήψε η οργάνωση με την MTC GROUP.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2022 τελεί υπό την αιγίδα και την στήριξη του ΕΟΤ. Είναι ετήσιο παγκόσμιο γεγονός για την τέχνη της εμψύχωσης (animation) που πραγματοποιείται στην Σύρο των Κυκλάδων από το 2008,στο πλαίσιο ανάδειξης του νησιού ως τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.visitgreece.gr/events/festival/animation-2022/

www.animasyros.gr