Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem.

  • 0
  • 61 views

Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ξεκίνησε από το μηδέν, από τον Αλέξανδρο και τη Μάγια το 2012, στην καρδιά της Ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Η κρίση, αντί να ενεργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας, μας ώθησε στη δράση, αφού είμαστε πεπεισμένοι πως η διάρθρωση της εγχώριας Αγοράς στην μπύρα αποτελεί ένα από τα πολλά «μελανά παραδείγματα» που εξηγούν τα σημερινά δεινά της χώρας.

Το γεγονός ότι 9 στις 10 μπύρες που καταναλώνονται σήμερα στην Ελλάδα, είναι εισαγόμενες ή φτιάχνονται από 100% θυγατρικές πολυεθνικών εταιριών -φέροντας συχνά και κάποιο εύηχο  ελληνικό όνομα – εξηγεί με τον πιο γλαφυρό τρόπο την γενεσιουργό αιτία της κρίσης στη χώρα μας που δεν είναι άλλη απο το τεράστιο έλλειμμα επώνυμων, ελληνικής ιδιοκτησίας ποιοτικών προϊόντων, που μπορούν να δημιουργήσουν υψηλή προστιθέμενη αξία στην οικονομία προς όφελος όλων μας!

Έτσι, αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να την αλλάξουμε, πιστεύοντας – όπως και ο μεγάλος Φρανκ Ζάπα – ότι «δεν μπορεί να είσαι μια πραγματική χώρα αν δεν έχεις δική σου μπύρα, δική σου αεροπορική εταιρία… μια ποδοσφαιρική ομάδα, κάποια πυρηνικά όπλα… αλλά πάντως θα πρέπει να έχεις μια δική σου μπύρα!”.

Καθώς διαθέτουμε αεροπορική εταιρεία και ποδοσφαιρικές ομάδες, και επειδή σαφώς προτιμούμε την αλκοολική ζύμωση από την πυρηνική καταστροφή, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την μπύρα των Κυκλάδων, τη ΝΗΣΟΣ, στο νησί μας, την Τήνο.

Από την αρχή, στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια κορυφαίας ποιότητας κυκλαδίτικη, νησιώτικη μπύρα, που θα συμπληρώνει την αυθεντικότητα της γαστρονομίας των νησιών μας αλλά και θα αποτελεί πρότυπο περιφερειακής παραγωγικής επένδυσης σ’αυτή τη περίοδο σοβαρής οικονομικής δυσπραγίας.

Δεσμευτήκαμε να λειτουργούμε πάντα με γνώμονα τη δημιουργία μιας ευρύτερης αλυσίδας αξίας  από την οποία ωφελούνται όλες οι σχετικές με την εστίαση, τη φιλοξενία, τα τρόφιμα και τα ποτά επιχειρήσεις των νησιών μας αλλά και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία.

Ελληνική και Μικρή, η ΝΗΣΟΣ γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου, κατοικεί στις Κυκλάδες, αρμενίζει στο Αιγαίο.

Αγαπά τα καλοκαιρινά μεσημέρια, τις νόστιμες, αυθεντικές γεύσεις, τις δροσερές σκιές, τα λευκά ξωκλήσια, τις χειροποίητες ξερολιθιές…

Εμπνέεται από τα έργα των ανθρώπων, τους καρπούς της γης, τα λιόδεντρα, το φως, το κύμα, το μελτέμι, τις αλκυονίδες μέρες, τη μυροβόλο άνοιξη.

Αντάμωμα, παράδοση, ταλέντο, γενναιοδωρία, επιμονή, φιλοξενία…

H ΝΗΣΟΣ των Κυκλάδων είναι μια αληθινή, ποιοτική, νόστιμη μπύρα που δημιούργησαν στην πατρίδα που αγαπούν, άνθρωποι με περιέργεια, φαντασία, δημιουργικότητα και πάθος.

Για μας, η ΝΗΣΟΣ είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια διεθνώς βραβευμένη μπύρα.

Αντανακλά τον τρόπο ζωής και τις αξίες μας, εκφράζει την Ελλάδα της δημιουργίας και της παραγωγής και είναι ένας περήφανος πρεσβευτής του πνεύματος και της ομορφιάς των Κυκλάδων και των Ελληνικών νησιών.

ΝΗΣΟΣ Greek Island* Pilsner

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ  EUROPEAN BEER STAR.

 

Αναζωογονητική, με όγκο και σπιρτάδα, αυτή η γεμάτη γεύση Pilsner, σκανδαλίζει τους γευστικούς μας «κάλυκες» με κάθε γουλιά. Εμπνευσμένη από τον νησιωτικό τρόπο ζωής και τη μαγεία των Κυκλάδων.

 

*Ως εκπρόσωπος της παγκόσμιας κίνησης «New Pilsner Elite Generation” η ΝΗΣΟΣ ανοίγει νέους δρόμους και περήφανη για την καταγωγή της διεκδικεί να είναι όχι απλά μια μπύρα κατηγορίας PILSNER αλλά μια «GREEK ISLAND PILSNER».

 

Εμφάνιση: Διαυγής, κρυστάλλινη, με πλούσιο χρυσοχάλκινο χρώμα. Πλούσιος λευκός αφρός και δαντέλα στο ποτήρι. Κανονική περιεκτικότητα ανθρακικού για το είδος της μπύρας.

 

 Άρωμα: Βύνης, με νότες λυκίσκου. Πολύ καθαρό. Πινελιές από βότανα και πιπέρι.

 

 Γεύση και Σώμα: Γεμάτο, μεστό σώμα. Δροσιστική αίσθηση στο στόμα. Καλή ενανθράκωση. Γλυκιά αίσθηση βύνης στην αρχή  που ολοκληρώνεται σε μία επίγευση ευχάριστης πικράδας. Ευκολόπιοτη και απόλυτα ισορροπημένη.

 

Επίσημος τύπος: Bohemian-Style Pilsner

 

Διαθεσιμότητα: γυάλινες φιάλες 330ml σε κιβώτια των 24,  και 500ml  σε κιβώτια των 20. Επιστρεφόμενο βαρέλι 20 λίτρων.

 

 Plato 12⁰ & vol. 5%

 

 ΝΗΣΟΣ Βιολογική, All-Day

ΜΕ 100% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΥΚΙΣΚΟΥΣ, ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗ.

 

Αγνή, λεπτή, διαυγής, φωτεινή, μεταδίδει μια αίσθηση αέναης κίνησης, φυσικής φρεσκάδας και ευφορίας. Ζυθοποιείται με πιστοποιημένες βιολογικές  βύνες κριθαριού, με αργή, παραδοσιακή, απόλυτα φυσική διαδικασία. Η ψυχρή ζύμωση δημιουργεί μία καθαρή βάση που επιτρέπει στα αρώματα των τριών αρωματικών λυκίσκων να αναδειχθούν. Αυτή η υψηλής ποιότητας, ελαφριά, αρωματική αλλά ‘όχι πικρή European-Style Lager, είναι ιδανική για κάθε περίσταση, μέρα ή νύχτα.

 

Απαντάμε στην ζήτηση των καταναλωτών μας για τρόφιμα και ποτά ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ: Η ΝΗΣΟΣ ALL–DAY ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ, με την γνωστή της γεύση και  100% παραπάνω λυκίσκους από τις μπύρες της κατηγορίας της, περιέχει κάτω από 3 mg/l (PPM) ΓΛΟΥΤΕΝΗ, σχεδόν 7 φορές λιγότερη από το όριο των 20 mg/l (PPM) που δίνει το δικαίωμα σε προϊόντα να αποκαλούνται «ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ».  Κάθε παρτίδα της ΝΗΣΟΣ ALL-DAY ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ελέγχεται για την περιεκτικότητα της σε Γλουτένη από το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Εμφάνιση: Λαμπερή, με κρυστάλλινη διαύγεια, χρυσό χρώμα και λευκό αφρό. Εξαιρετικός αφρός με διάρκεια και δαντέλα στο ποτήρι. Κανονική περιεκτικότητα ανθρακικού ανάλογη του είδους της μπύρας.

 

Άρωμα: Μύτη με καθαρή βύνη και ευχάριστα εσπεριδοειδή αρώματα λυκίσκου.

 

Γεύση και Σώμα: Σώμα ελαφρύ, απαλή και φρέσκια αίσθηση στο στόμα. Κανονική ανθράκωση στον ουρανίσκο. Φρεσκάδα στην επίγευση. Σωστά ισορροπημένη. Πολύ ευκολόπιοτη.

 

Επίσημος τύπος: European-Style Lager

 

Διαθεσιμότητα: γυάλινες φιάλες 330ml σε κιβώτια των 24,  και 500ml  σε κιβώτια των 20. Επιστρεφόμενο βαρέλι 20 λίτρων.

 

Plato 11⁰ & vol. 4,5%

 

7 Μποφόρ

 

Η “ΧΡΥΣΗ” ΣΤΟ BRUSSELS BEER CHALLENGE 2019 ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΣ

 

«Αν δεν ήταν η νέα ΝΗΣΟΣ, θα’ταν σφοδρή καταιγίδα στο «τρίγωνο των ανέμων» μεταξύ Τήνου, Δήλου και Μυκόνου, εκεί όπου βρίσκεται η ζυθοποιία μας.

 

Η ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ είναι  μια μπύρα με σκοτεινό χαρακτήρα και 7% αλκοόλ. Τρεις εκλεκτές, καβουρδισμένες και καραμελωμένες βύνες συνδυάζονται αρμονικά για να προσδώσουν αρώματα καφέ και νότες κακάο.

 

Εμφάνιση: Σκούρο, διαυγές κεχριμπαρένιο χρώμα, σχεδόν καφέ, με λευκό-μπεζ αφρό. Αφρός πληθωρικός, κρεμώδης, με διάρκεια και εξαιρετική δαντέλα στο ποτήρι. Κανονική περιεκτικότητα ανθρακικού ανάλογη του είδους της μπύρας.

 

Άρωμα: Μια γλυκιά πινελιά καφέ, νότες κακάο και βότανα στη μύτη

 

Γεύση και Σώμα: Γεμάτο σώμα, απαλή αίσθηση βύνης και (όχι πολύ γλυκιάς) καραμέλας στο στόμα.

 

Επίσημος τύπος: Baltic Porter

 

Διαθεσιμότητα: γυάλινες φιάλες 330ml σε κιβώτια των 24.

 

Plato15⁰ & vol. 7%

 

Την εντυπωσιακή ετικέτα της 7 Μποφόρ σχεδίασε ο illustrator Rob Snow, Εγγλέζος στην καταγωγή, Έλληνας στην καρδιά, που κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

 

ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ

ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

 

Την μοναδική εμπειρία να απολαμβάνεις φρέσκια μπύρα κατευθείαν από το κελάρι και τις Κυκλάδες, προσφέρει πλέον η μπύρα ΝΗΣΟΣ με τη καινούρια της ετικέτα ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ.

 

Απαστερίωτη και αφιλτράριστη διατηρεί ένα μεγάλο μέρος της μαγιάς και άρα των χρήσιμων βιταμινών της στο μπουκάλι, και παρουσιάζεται με τη χαρακτηριστική φυσική θολότητα που επιβάλει η ιστορική κατηγορία της που προέρχεται από τη Βόρεια Ευρώπη και τον Μεσαίωνα.

 

Η ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ, εμφιαλώνεται από τη μέση της δεξαμενής, μετά από μακρά ωρίμανση σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν υπόκειται σε καμία απολύτως επεξεργασία, ενώ περιέχει μόνο το  φυσικό ανθρακικό που δημιουργείται κατά το στάδιο της ζύμωσης. Όση μαγιά συνεχίζει να αιωρείται μέσα στη παγωμένη δεξαμενή, ακολουθεί τη ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ και στο μπουκάλι, παίρνοντας μαζί της και τα αρώματα της πολύ μεγάλης ποσότητας αρωματικών λυκίσκων που προβλέπει η συνταγή μας.

 

Γεύση και χρώμα: ΦΥΣΙΚΑ ΘΟΛΗ, με χρυσοχάλκινο χρώμα, ανεπαίσθητα πικρή, έντονα αρωματική, η ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ είναι περήφανη για το σώμα και την έντονη της επίγευση.

 

Άρωμα: Αφήνει στο στόμα την αίσθηση εσπεριδοειδών φρούτων.

 

Επίσημος τύπος: Κέλλερ

 

Διαθεσιμότητα:  μόνο σε φιάλες 500ml και σε βαρέλι ψυγείου. Διατίθεται επιλεκτικά. 

 

Plato15⁰ & vol. 6,2%

 

NISSOS APOCALYΨΗ

ABBEY-STYLE DOUBLE ALE

 

Η δραματική εικόνα των Τεσσάρων Καβαλάρηδων από την “Αποκάλυψη του Ιωάννη” εικονογραφεί την μοναστηριακού τύπου, μπύρα ΝΗΣΟΣ Double Ale, με βαθύ κόκκινο χρώμα.

 

Σύγχρονη ερμηνεία ενός ιστορικού, Ευρωπαϊκού τύπου μπύρας του 19ου αιώνα. Γλυκό γλεύκος από εκλεκτές βύνες κριθαριού και σίκαλης ζυμώνεται με ειδική βέλγικη μαγιά στη δεξαμενή. Ακολουθεί και δεύτερη ζύμωση με κρυσταλλική ζάχαρη.

 

Στην Apocalυψη, πρωταγωνιστούν τα τυπικά για το είδος αρώματα μπανάνας, σταφίδας και γαρύφαλλου και οι γλυκές, πικάντικες γεύσεις της καραμέλας, των φρούτων και των μπαχαρικών.

 

Επίσημος τύπος:  Μοναστηριακή, double Ale

 

Διαθεσιμότητα: γυάλινες φιάλες 330ml σε κιβώτια των 24,  και 500ml  σε κιβώτια των 20. Επιστρεφόμενο βαρέλι 20 λίτρων.

 

Plato15⁰ & vol. 6,5%

 

NISSOS PURE LAGER

EUROPEAN STYLE LAGER

 

Αγνή, υψηλής ποιότητας, διαυγής, φωτεινή, ελαφρά αρωματική, όχι πικρή. Μία European-Style Lager, πολύ ευκολόπιοτη, ιδανική για παρέα και στιγμές χαράς και χαλάρωσης, μέρα ή νύχτα, στην πόλη, το βουνό και τη θάλασσα. Η ψυχρή της ζύμωση δημιουργεί μία γευστικά καθαρή βάση που αναδεικνύει τα αρώματα του κριθαριού και του φυσικού λυκίσκου.

 

Επίσημος τύπος:  European Style Lager

 

Διαθεσιμότητα: μεταλλικό κουτάκι 330ml σε πακέτο των 6.  Επιστρεφόμενο βαρέλι 20 λίτρων.

 

Plato12⁰ & vol. 5%

https://nissos.beer/

info@nissos.beer

22830 26333

 

 

 

Related Posts
© Image Copyrights Title

‘Ελιξη Ελληνική Ζυθοποιία

© Image Copyrights Title

Αθηνέο