ΠΟΞ: Καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem.

  • 0
  • 72 views
© Image Copyrights Title

Παράκληση για την αποφυγή των λαθών του παρελθόντος ζητεί από το υπουργείο τουρισμού η ΠΟΞ εν όψη του προγράμματος τουρισμός για όλους 2022.

 

Αναλυτικά η επιστολή προς τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και την ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου

Από παραδρομή στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» των προηγούμενων ετών εντάχθηκαν καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταλύματα που δεν περιλαμβάνονται στις νόμιμα αδειοδοτημένες τουριστικές επιχειρήσεις του Ν.4276/2014 και δεν έχουν υποχρέωση να πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως γνωρίζετε, οι νόμιμα αδειοδοτημένες τουριστικές επιχειρήσεις λειτουργούν βάσει συγκεκριμένης νομοθεσίας, πρέπει να λάβουν συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις και να πληρούν συγκεκριμένες αυστηρές προδιαγραφές. Για όλα τα ανωτέρω ελέγχονται και πρέπει να ελέγχονται, όπως και εσείς ορθά επισημαίνετε, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατόν επιπέδου ασφάλειας των πελατών τους και τη διασφάλιση της ποιότητας των προβλεπόμενων, βάσει της κατηγορίας του κάθε καταλύματος, υπηρεσιών.

Αντιλαμβάνεστε και εσείς πως δεν γίνεται ενώ τονίζουμε (σωστά) την ανάγκη διενέργειας ελέγχων στις νόμιμες τουριστικές επιχειρήσεις, παράλληλα να πριμοδοτούμε με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου τις διακοπές των Ελλήνων πολιτών σε μη αδειοδοτημένα καταλύματα, για τα οποία δεν υπάρχουν προδιαγραφές υγιεινής και ασφαλείας και τα οποία η Ελληνική Πολιτεία μέχρι σήμερα δηλώνει αδυναμία να ελέγξει.

Με βάση ποια κριτήρια – δικαιολογητικά, που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δικαιούχων και το επίπεδο των παρεχόμενων σε αυτούς υπηρεσιών, θα εντάξετε τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Ταύτα πέραν του ότι εντάσσοντας τα καταλύματα βραχυχρόνιας στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» δημιουργούνται με πράξεις της ιδίας της Πολιτείας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας σχετικά ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

Related Posts