«Πυρά» από Νοτοπούλου και Αυλωνίτη για τους σχεδιασμούς που αφορούν το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem.

  • 0
  • 104 views

κοίνωση εξέδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Αυλωνίτης για το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο καταγγέλλοντας με έντονο τρόπο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την διάσημη παραλία της Ζακύνθου. Να σημειωθεί πως και ο Δήμος Ζακύνθου δεν βλέπει θετικά τις κυβερνητικές επιλογές για το θέμα. Οι δύο βουλευτές στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ βρέθηκε η παγκοσμίου φήμης παραλία του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο. Κατά τη συνήθη τακτική της η κυβέρνηση, ακολουθώντας διαδικασίες fast-track και ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ξεπουλά ένα τοπόσημο του νησιού. Στο σχέδιο νόμου, που διέρρευσε  το Υπουργείο τουρισμού,   η διαφαινόμενη  σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με διάρκεια ενενήντα εννέα ( 99) ετών και με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο, σκοπό έχει  την “διαχείριση, διοίκηση και εκμετάλλευση”, αλλά κυρίως και εν τέλει την ουσιαστική παραχώρηση  (σε ποιον άραγε;) της παραλίας του Ναυαγίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στερεί από τους τοπικούς φορείς και από τον Δήμο, τη δυνατότητα συμμετοχής στην υπό ίδρυση ανώνυμη εταιρία, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο οριζόμενο από τον υπουργό τουρισμού, διακοσμητικό διοικητικό σύμβουλο και με έδρα της εταιρείας…. στην Αθήνα. Το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση ( 2/4)  και την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, απαιτεί από την κυβέρνηση την αλλαγή της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης και την διασφάλιση πλειοψηφικής συμμετοχής του Δήμου  στο υπό διαμόρφωση σχήμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στην περίπτωση της τουριστικής ανάδειξης του Ναυαγίου της Ζακύνθου, δεν δείχνει μόνον το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της, φανερώνει και το στόχο της να εξυπηρετήσει σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να εκμεταλλευτούν το τεράστιας τουριστικής αξίας αξιοθέατο. Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να παραμερίσει και να αγνοήσει τη σημερινή έλλειψη της λαϊκής νομιμοποίησης ως προς το εγχείρημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα στηρίξει  στο κοινοβούλιο τη θέση  του Δήμου Ζακύνθου, όπως αυτή εκφράζεται στην πρόσφατη απόφαση του  δημοτικού συμβουλίου. Διεκδικούμε δίκαιη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της Ζακύνθου» καταλήγει η ανακοίνωση των βουλευτών.

Related Posts