Συνάντηση με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΛΒ Α.Ε. είχε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΙΤΕΣΑΠ

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem.

  • 0
  • 164 views

Με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΒΟΛΟΥ, Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ  ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ – ΣΙΤΕΣΑΠ είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΟΛΒ ΑΕ, Κα Βίκυ Μήτρου, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, σχετικά με το γενικότερο ενδιαφέρον του ΣΙΤΕΣΑΠ για την περεταίρω ανάπτυξη της δραστηριότητας του γιώτινγκ σε όλη την Ελλάδα.

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Βόλου Κα Βίκυ Μήτρου με την Αντιπροσωπεία του ΣΙΤΕΣΑΠ:
(από αριστερά) κ. Χρήστος Πετρέας, κ. Δημήτρης Δεληκάρης, Κα Φωτεινή Κιταμρτζιάν,
Κα Βίκυ Μήτρου, κ. Πάρις Λουτριώτης, Κα Μυρσίνη Πακιού

 

Η περιοχή του Βόλου έχει ήδη θεμελιωθεί ως μία από τις περιοχές – βάσεις του επαγγελματικού γιώτινγκ, αλλά έχει πολλές δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης, διότι και είναι βάση εκκίνησης για τις Σποράδες, αλλά και η ευρύτερη παράκτια περιοχή της Μαγνησίας και του Πηλίου προσφέρονται για θαλάσσιο τουρισμό και για πλόες σκαφών.

Όπως ανάφερε στην Πρόεδρο του ΟΛΒ Κα Μήτρου, ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις Λουτριώτης, ο Βόλος έχει πολλές δυνατότητες και ήδη υπάρχει ανεπτυγμένη δραστηριότητα, αλλά χρειάζονται και άλλες θέσεις ελλιμενισμού για να ικανοποιηθεί και η τοπική ζήτηση, αλλά και να προωθηθεί η περιοχή, γεγονός που υποστηρίζεται και από την επαναδραστηριοποίηση του Αεροδρομίου της Αγχιάλου. Επίσης επεσήμαναν το ενδιαφέρον, και την προβλεπόμενη ωφέλεια, για την ανάπτυξη και των υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα ελλιμενιζόμενα σκάφη.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΙΤΕΣΑΠ επεσήμαναν το ιδιαίτερο όφελος – σε έσοδα και θέσεις εργασίας – που αποφέρει η ανάπτυξης της δραστηριότητας (μελέτη από την Κροατία ανεβάζει την συνεισφορά στην  τοπική οικονομία, σε επίπεδο €160 ανά άτομο ανά διανυκτέρευση ναύλωσης και παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον κλάδο στην Ελλάδα, καταγράφει ότι η δραστηριότητα του επαγγελματικού σκάφους επηρεάζει 50 επαγγέλματα).

Στην συζήτηση η Κα Μήτρου, Πρόεδρος του ΟΛΒ, εξήγησε ότι δυστυχώς οι δυνατότητες δράσεων και ενεργειών της Διοίκησης του Οργανισμού, περιορίζονται από το γεγονός ότι ο Λιμένας Βόλου βρίσκεται σε διαδικασία αναμενόμενου διαγωνισμού Παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο και υπαγορεύει το πλαίσιο των εφικτών παρεμβάσεων. Σήμερα, όπως εξήγησε η Κα Μήτρου, έχουν ήδη διατεθεί το σύνολο των δυνατών χώρων, για ελλιμενισμούς σκαφών, και, αν και αντιλαμβάνεται το ενδιαφέρον και την αυξανόμενη ζήτηση, δεν μπορεί να προσθέσει άλλες θέσεις ελλιμενισμού.

Επίσης η Πρόεδρος του ΟΛΒ επιβεβαίωσε ότι τα επαγγελματικά σκάφη (με αντίστοιχη βεβαίωση της συμμετοχής τους στο επαγγελματικό σωματείο – στην περίπτωση αυτή τον ΣΙΤΕΣΑΠ) ωφελούνται από έκπτωση 50% επί των τελών ελλιμενισμού, που ισχύει βεβαίως όσο είναι το παρόν καθεστώς, γιατί εφόσον ο Λιμένας παραχωρηθεί, οι συνθήκες ελλιμενισμού, τελών και άλλων υπηρεσιών, θα διατυπωθούν στους όρους του διαγωνισμού. Στο σημείο αυτό η Αντιπροσωπεία του ΣΙΤΕΣΑΠ εξέφρασε έντονη ανησυχία μήπως ακολουθηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η πρακτική της Μαρίνας Αλίμου που ουσιαστικά καταλήγει να εκδιώκει τα επαγγελματικά σκάφη.

Τα Μέλη της Αντιπροσωπείας του ΣΙΤΕΣΑΠ ήταν, ο κ. Πάρις Λουτριώτης, Πρόεδρος, η Κα Φωτεινή Κιταμρτζιάν, Γενική Γραμματέας, ο κ. Δημήτρης Δεληκάρης, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, η Κα Μυρσίνη Πακιού, Υπεύθυνη της Γραμματείας, και ο κ. Χρήστος Πετρέας Επιστημονικός Σύμβουλος.

Ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Λουτριώτης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Κα Βίκυ Μήτρου, Πρόεδρο του ΟΛΒ, για την φιλική και ενημερωτική συνάντηση, υποσχέθηκε δε ότι θα ακολουθήσει σε σύντομο διάστημα και άλλη, για να συζητηθούν εκτενέστερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Related Posts